Nuggetsi će graditi tim oko Jokića, spreman bogat ugovor za sjajnog centra

"Max contract" za srbijanskog centra

Nuggetsi će graditi tim oko Jokića, spreman bogat ugovor za sjajnog centra

Srbijanski centar Nikola Jokić iza sebe ima još jednu sjajnu sezonu u dresu Denver Nuggetsa, pa je franšiza iz Colorada odlučila srbijanskog centra dugoročno zadržati u svojim redovima.

Jokić je u minuloj sezoni u prosjeku bilježio 18.5 poena, 10.7 skokova i 6.1 asistencija po utakmici, te je izrastao u lidera ekipe, a sada ga Nuggetsi žele "nagraditi" bogatim ugovorom.

Kako prenosi američki novinar Shams Charania Jokić i Nuggetsi će odbaciti opciju da naredne godine sjajni centar postane "ograničeni" sloboni igrač, te će on sa Denverom potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan čak 146.5 miliona dolara.

Denver je tako spreman Jokiću dati maksimalni ugovor, pa je jasno da u Nuggetsima upravo oko ovog košarkaša žele graditi ekipu za budućnost.

Inače, 23-goidšnjeg Jokića su Denver Nuggetsi izabrali 41. pikom na Draftu 2014. godine, a on se u NBA ligi već izgradio kao jedan od najsvestranijih visokih igrača i jedan od najboljih "razigravača" među centrima.

Top Komentari

Kettenhund
Srbi su doktori sto se tice kosarke. Ali fudbal smo pokazali mi kako se igra. Messi zna... :))))
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi