Toronto i Boston lagano do 2:0
Foto: EPA

NBA doigravanje

Toronto i Boston lagano do 2:0

Midhat Šljivak

Toronto Raptorsi i Boston Celticsi stigli su sinoć do drugih pobjeda u prvom krugu doigravanja.

Raptorsi su lagano na svom parketu savladali Washington Wizardse rezultatom 130:119 i sada su korak bliže polufinalu Istočne konferencije.

Za razliku od prvog duela u kojem su Wizardsi koliko-toliko bili ravnopravni, sinoć su ih Raptorsti potpuno razbili. Vodili su uvjerljivo od prve do posljednje minute i na kraju su došli do nove pobjede i vodstva od 2:0 u seriji.

DeMar DeRozan je predvodio Toronto sa 37 poena, dok je John Wall na drugoj strani ubacio 29 poena uz devet asistencija.

Boston Celticsi su lagano savladali Milwaukee Buckse 120:106, te su također došli do vodstva od 2:0 u seriji.

I ovaj meč je za razliku od prvog bio potpuno nezanimljiv. Celticsi su na vrijeme stekli nedostižnu prednost i na kraju su upisali drugi trijumf.

Briljirao je Jaylen Brown kod Bostona sa 30 poena, Rozier je ubacio 23, dok je na drugoj strani Giannis Antetokounmpo ubacio 30 poena, a Middleton 25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi