Srbin ušao u svlačionicu Toronta, napravio haos, a onda održao govor za pamćenje

Debitantska pobjeda Rajkovića u NBA ligi

Srbin ušao u svlačionicu Toronta, napravio haos, a onda održao govor za pamćenje

Endin Čaušević

Toronto Raptorsi su u prvoj utakmici nove sezone NBA lige pobijedili Minnesotu Timberwolvese sa 97:94, a nakon utakmice u centru pažnje našao se srbijanski stručnjak Darko Rajković koji je u svlačionici svog tima napravio spektakl.

Toronto i Minnesota odigrali su sjajnu utakmicu u Scotiabank Areni, a na kraju domaći košarkaši su uspjeli u posljednjim sekundama da dođu do pobjede na otvaranju nove NBA sezone.

Ekipu Raptorsa do pobjede vodio je njemački reprezentativac Dennis Schroder koji je ubacio 22 poena i pored toga dodao je još sedam asistencija i tri skoka. Istakao se i Anunoby sa 20 poena i šest skokova.

Međutim, glavna tema američke javnosti je srbijansi stručnjak Darko Rajković koji je ljetos izabran za novog trenera Toronta i za njega je ovo bio debi u NBA ligi na poziciji glavnog trenera.

Rajković je još prije skoro deset godina stigao u NBA gdje je radio većinom kao pomoćni trener Igora Kokoškova, ali je Srbin konačno dobio svoju priliku i koliko mu je značila sinoćnja pobjeda pokazao je nakon utakmice.

Oglasi

Ovaj 44-godišnji stručnjak jednostavno nije mogao da sakrije svoje emocije kada je došao u svlačionicu Toronta, te je "poludio" od sreće i počeo da skače i slavi, a kamera je sve to snimila.

Rajković je postao hit na društvenim mrežama jer se video pojavio u javnosti, a mnogi su oduševljeni iskrenom reakcijom trenera iz Srbije nakon debija kao glavni trener u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Također, nakon toga Rajković je održao i govor u kojem se zahvalio svojim igračima koji su dali zadnji atom snage na parketu da dođu do pobjede.

"Pobjeđivati je je*eno zabavno i nije lako. Momci, dali ste sve od sebe tamo, ali niko od vas nije odigrao najbolju utakmicu sezone. Imamo još mnogo prostora za napredak i to je naš cilj. Nastavljamo da budemo bolji, sjajan posao večeras momci", rekao je Rajković.

Srbijanski trener je u NBA ligu stigao 2014. godine. Proveo je pet godina u Oklahoma City Thunderu, dok je 2019. godine stigao u Phoenix Sunse gdje je bio u asistent Kokoškovu.

Nakon Phoenixa bio je pomoćnik u Memphisu, a kada je stigao poziv iz Toronta nije se dugo mislio jer je bio svjestan da je to prilika koju je čekao svih ovih godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi