Totalni bojkot Eurolige u Atini: Košarkaši Panathinaikosa ne žele čuti ni himnu

"Rat" se nastavlja

Totalni bojkot Eurolige u Atini: Košarkaši Panathinaikosa ne žele čuti ni himnu

Ekipa Panathinaikosa upravo na svom parketu igra meč 22. kola Eurolige protiv Baskonije, a pred početak ovog meča je viđena nesvakidašnja scena u režiji igrača i navijača grčkog kluba.

Poznato je da je Panathinaikos već neko vrijeme u ratu sa Euroligom, a večeras su košarkaši ove ekipe odbili izaći na teren i ispoštovati tradiciju slušanja zvanične himne takmičenja.

Bojkotu su se pridružili i navijači u dvorani koji su himnu Eurolige "pozdravili" glasnim zvižducima i negodovanjem.

Navodno je trener Panathinaikosa Pasqual obavijestio sudije pred početak meča da njegovi izabranici ne žele slušati himnu.

Podsjetimo, Panathinaikos je krenuo u rat sa Euroliogom zbog kazne koja je izrečena vlasniku kluba Dimitriosu Giannakopoulosu nakon što se on žalio na suđenje, ali i aludirao na to da se u ovom takmičenju namjerno favorizuju ekipe "boljeg finansijskog statusa", kao i one koje su prema njegovim riječima sponzori takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi