De'Aaron Fox i Vince Carter nisu uspjeli spasiti Kingse poraza

Spursi bolji od Sacramenta

De'Aaron Fox i Vince Carter nisu uspjeli spasiti Kingse poraza

San Antonio Spursi su uspjeli bez većih problema savladati Sacramento Kingse na svom terenu rezultatom 113:98.

Spursi su nešto bolje i otvorili susret, pa su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 29:22, da bi koliku-toliku prednost držali sve do finiša poluvremena kada Kingsi uspijevaju stići do preokreta i na odmor otići prednošću od jednog koša 50:49.

Početak drugog poluvremena je donio rezultatsku klacklalicu, ali onda San Antonio "vraća stvari na svoje mjesto", pravi odličnu seriju i sa +10 ulazi u zadnjih 12 minuta susreta.

Ta zaliha je bila dovoljna da Spursi lagano privedu susret kraju što su oni i učinili.

Sjajnu partiju u pobjendičkoj ekipi je pružio rezervista Bryan Forbes koji je ubacio 23 poena. Po 15 su dodali Kyle Anderson i Manu Ginobili, dok su po 14 poena ubacili Gasol i Murray.

U ekipi Sacramenta su se istakli rookie De'Aaron Fox i veteran Vince Carter. Fox je susret završio sa 26 poena, dok je Carter ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi