Tragedija se mogla izbjeći, ali neko je odlučio da se krene bez dozvole

Helikopter nije smio letjeti

Tragedija se mogla izbjeći, ali neko je odlučio da se krene bez dozvole

Midhat Šljivak

Helikopter u kojem je poginuo legendarni košarkaš Kobe Bryant, njegova kćerka Gianna i sedam drugih putnika, nije imao potrebne dozvole za let.

Iako je pilot Ara Zoboyan bio certificiran za letove, helikopter Sikorsky S-76B nije imao potrebne dozvole i uopšte nije smio da bude u zraku, piše The New York Times.

Nažalost, poletio je usprkos zabranama i tragedija se desila, a stradalo je čak devetero ljudi među kojima je i slavni košarkaš.

Istražitelji još uvijek pokušavaju otkriti uzrok nesreće. Magla je tog nesretnog jutra bila ogromna, a pilotu je trebala posebna dozvola za penjanje na veću visinu kako bi se izvukao iz magle.

Međutim, on nije tražio tu dozvolu, a na kraju je došlo do ogromne tragedije.

Top Komentari

Plavi_Strumf
Ma mnogi su se oprali, zahvaljuci pogibiji legemdarne mambe, ne bi me cudilo da je sabotiram helic, prvo nije imo crnu kutiju, drugo nije se alarm upalio za nisko letenje, trece sad fol i bez dozvole krenuli
3 3
_arsenal_
Prenaporni ste bas
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti