Trail Blazersi doživjeli pravo poniženje bez Jusufa Nurkića

Ubjedljiv poraz

Trail Blazersi doživjeli pravo poniženje bez Jusufa Nurkića

A. Čaušević

Jusuf Nurkić je povrijeđen zbog čega će pauzirati nekoliko sedmica što će biti ogroman hendikep za Portland Trail Blazerse. 

Nurkić je igrao u fenomenalnoj formi, ali ga je nezgodna povreda petne kosti odvojila od parketa te neće moći pomoći svojim saigračima neko vrijeme.

To se vidjelo već u prvom meču kada su Blazersi na domaćem porazu pretrpjeli i više nego težak poraz od Golden State Warriorsa 95:132.

I dok su igrali dobro u prvoj dionici, u preostale tri je uslijedio potpuni raspad u igri. Na kraju je upisan poraz od čak 37 poena razlike.

Simmons iz Blazersa sa 24 poena je bio najefikasniji na meču, dok su goste predovdili Curry sa double-double učinkom od 18 poena i 14 asistencija te Thompson koji je također postigao 15 poena.

Sabonis je sa 33 poena i 14 skokova bio odličan za Sacramento Kingse što nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz od Denver Nuggetsa rezultatom 110:128. Kod pobjednika novo sjajno izdanje Jokića (25 p, 12 s, 9 a) kojeg je asistencija dijelila od triple-double učinka.

Ekipa s najboljim omjerom lige, Phoenix Suns, je upisala novi trijumf i to na gostovanju kod Oklahoma City Thundera rezultatom 104:124. Booker sa 25 poena i 12 asistencija je bio najbolji pojedinac kod pobjednika, a kod poraženih sa 25 poena se istakao Gilgeous-Alexander.

Potencijalni bh. reprezentativac Luka Garza nije igrao za Detroit Pistonse u pobjedi 106:103 nad Cleveland Cavaliersima.

Rezultati:

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 95:132
Sacramento Kings - Denver Nuggets 110:128
Chicago Bulls - Atlanta Hawks 112:108
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 119:114
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 104:124
Brooklyn Nets- Boston Celtics 106:129
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 106:103

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi