Trail Blazersi srušili šampiona, Nurkić ubacio 11 poena uz 11 skokova
Portland je u današnjem meču odigrao sjaju posljednju dionicu koja mu je na kraju i donijela trijumf.

Sinoć odigrano čak 11 NBA mečeva

Trail Blazersi srušili šampiona, Nurkić ubacio 11 poena uz 11 skokova

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su rano jutros po našem vremenu Golden State Warriorse sa 129:107.

Portland i ove sezone igra sjajno na domaćem parketu što je pokazao u duelu protiv aktuelnog šampiona koji je na kraju 'pao' u Moda Centru.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj košarci, a Trail Blazersi su na odmor otišli sa tri poena prednosti. U trećoj četvrtini Warriorsi okreću stvari u svoju korist, ali domaći su odigrali fantastičnu posljednju dionicu koju su dobili sa 35:12 što im je u konačnici donijelo trijumf.

Portland je do pobjede vodio Damian Lillard sa 29 poena i osam asistencija, a dobar je bio i Layman sa 17 koševa. Kod poraženog tima Curry i Durant su ubacili po 32 poena.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić odigrao je 19 minuta na ovom meču te je za to vriejme zabilježio 11 poena uz isto toliko skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi