Warriorsi nastavili sa serijom pobjeda, triple-double LeBrona Jamesa u porazu Lakersa
Nova pobjeda za Curryja i društvo

Kralj James nije mogao sam protiv Atlante

Warriorsi nastavili sa serijom pobjeda, triple-double LeBrona Jamesa u porazu Lakersa

S. Pašalić

Golden State Warriorsi su savladali na svom parketu Utah Jazz sa 115:108 i tako nastavili sa dobrim igrama.

Warriorsi su dobro otvorili utakmicu i dobili prvu četvrtinu sa 25:14. Utah ipak do kraja poluvremena uspijeva smanjiti zaostatak na samo tri poena, bilo je 47:44 za Golden State.

U nastavku Utah stiže i do preokreta i vodstva pa se u posljednju četvrtinu otišlo sa 84:81 za goste. Početak četvrte četvrtine bolje otvaraju gosti koji stižu i do 7 poena razlike, ali onda Warriorsi velikom serijom stižu do preokreta i pobjede 115:108.

Kevin Durant je predvodio Golden State do pobjede sa 28 poena, dok je kod gostiju Donovan Michell imao 25 poena.

Atlanta Hawksi su na svom parketu savladali Los Angeles Lakerse sa 117:113, a domaće su predvodili Josh Collins i Trae Young sa po 22 poena.

LeBron James je kod gostiju upisao triple-double sa 28 poena, 11 skokova i 16 asistencija.

Boston Celtics su pobijedili Philadelphiju sa 112:109, a Gordon Hayward je kod domaćih bio najbolji sa 26 poena. Kod gostiju Joe Embiid je postigao 23 poena.

Memphis Grizzliesi su poraženi na svom parketu od San Antonio Spursa sa 108:107. Goste su do pobjede vodili LaMarcus Aldridge i Patty Mills sa po 22 poena, dok je kod domaćih Avery Bradley postigao 33 poena.

Orlando je stigao do lagane pobjede protiv New Orleansa 118:88. Nikola Vučević je upisao double-double sa 25 poena i 17 skokova i predvodio svoj tim, dok je kod gostiju E'Twaun Moore ubilježio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi