Košarkaši Sparsa večeras su porazili ekipu Lovćena

Druga ABA Liga

Trbić: Dosta momaka večeras je pokazalo veliki kvalitet

S. Bošković

Košarkaški Sparsa su u derbiju 14. kola ABA 2 lige savladali Lovćen rezultatom 73:64.

Pobjedom protiv direktnih konkurenata u borbi za play-off Sparsi su dodatno učvrstili poziciju na tabeli, a ovim rezultatom bio je i zadovoljan trener domaćeg tima Marko Trbić:

"Ovo je utakmica protiv direktnog rivala. Zadovoljan sam pristupom i borbenosti. Na početku utakmice imali smo problema s odbranom "pick and rolla" što je njihova najveća snaga u posljednjih sedam - osam kola. No, u nastavku smo zaigrali bolje, držali visoki intenzitet. Zadovoljan sam i ovaj tim može da igra puno bolje. Neki igrači su večeras pokazali kvalitet. Imali smo jednog Kamenjaša koji nam je donio najveći kvalitet za pobjedu u ovoj utakmici. Imali smo Mazelina, Durmo postaje sve standardniji. Zadovoljan sam i moramo ići uzlaznom linijom do kraja prvenstva".

Sparsi su u prethodnih nekoliko dana doveli dva igrača Kenana Bajramovića i Hasanića, čime su dodatno proširili roster.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Utakmice postaju sve gušće, povrede nas stižu i morali smo dovesti dva igrača i mislim da će nam to donijeti jedan kvalitet do kraja prvenstva", rekao je na kraju meča Marko Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi