Trbić: Igramo protiv najboljeg tima u ligi

OKK Spars gostuje Primorskoj

Trbić: Igramo protiv najboljeg tima u ligi

OKK Spars će u četvrtak, 27. decembra, igrati meč 13. kola ABA Lige 2 i to protiv Primorske.

Bit će to duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli, a uloga blagog favorita ipak pripada ekipi iz Kopra kojoj je i trener Sparsa Marko Trbić dao prednost.

"Igramo protiv najboljeg tima u ligi i to je za nas utakmica u kojoj ne možemo puno izgubiti. Cilj nam je da odigramo utakmicu najbolje što možemo u ovom trenutku i da damo priliku svim igračima, posebno jer ćemo igrati bez dva standardna igrača koja su povrijeđena. Nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor i utakmicu držati u neizvjesnosti do samog kraja", rekao je Marko Trbić.

"Ne razmišljamo previše o našem protivniku, više smo skoncentrisani na našu igru. Mislim da idemo tamo rasterećeni, bez nekog velikog pritiska od rezultata. Mislim da ćemo igrati opušteno i sigurno biti u situaciji da ostvarimo pobjedu", rekao je Adin Vrabac, košarkaš Sparsa.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Meč Primorske i Sparsa igra se s početkom u 18 sati. Podsjetimo, u prvom susretu ova dva tima odigranom u Sarajevu, Primorska je slavila sa ubjedljivih 69:54.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi