Video: E. Dindić

Trener KK Spars

Trbić: Nismo odgovorili na najjači kvalitet Slobode

U prvom kolu Lige za prvaka košarkaši Slobode na domaćem parketu bili su bolji od Sparsa. 

Sarajlije su u sjajnom ambijentu u Mejdanu poražene rezultatom 91:82, a domaćinu je na pobjedi čestitao i trener Marko Trbić. 

"Čestitam ekipi Slobode na pobjedi. Svi uslovi su bili dobri, prije svega mislim na fer igru igrača Slobode i korektno navijanje sa tribina. Mi nismo odgovorili na najjači kvalitet Slobode, odnosno na kontranapade, agresivnu odbranu, skok u napadu. Kad je bilo bitno nismo ubacili neke šuteve i na kraju zaslužena pobjeda domaćih", izjavio je, između ostalog, Trbić. 

Nakon izjednačene prve i druge četvrtine, u ovom meču ključan je bio treći period igre u kojem je Sloboda napravila prednost od šest poena i to se ispostavilo presudnim u Mejdanu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi