Trbić: Pobjeda neće doći u pitanje ako damo maksimum

Trener Sparsa najavio finale

Trbić: Pobjeda neće doći u pitanje ako damo maksimum

Košarkaši Sparsa kreću u finalnu seriju doigravanja za prvaka BiH.

Prvu utakmicu sarajevski klub će odigrati sutra na Pecari protiv domaće ekipe Širokog, a tim povodom u klupskim prostorijama je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili trener Marko Trbić i košarkaš Nemanja Protić.

Sudeći prema onome što su rekli, u taboru Sparsa vlada optimizam pred duel sa Širokim.

„Čeka nas vrlo uzbudljiva i sigurno kvalitetna finalna serija protiv ekipe Širokog. To je ekipa s kojom smo ove godine odigrali četiri utakmice i dobro ih poznajemo. Znamo kako protiv njih moramo igrati, sigurno će početak utakmice odrediti dalji tok. Ukoliko uđemo motivisani, sa većom željom, energijom i koncentracijom, mislim da pobjeda neće doći u pitanje. S druge strane, znajući ekipu Širokog, oni će pokušati uraditi sve da nametnu svoj način igre", kazao je trener Trbić u najavi utakmice, pa dodao:

"Mi smo ove sezone odigrali 60 utakmica, što je u svakom slučaju naša prednost u odnosu na protivnika, obezbjedili smo ulazak u ABA 2 ligu, ali to ne znači da ćemo u finalu posustati. Lijepo je igrati finale, ali je još ljepše osvojiti titulu. Mislim da je i igračima sada lakše, jer sve su četiri ekipe koje su igale polufinale, bile pod velikim pritiskom. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo kvalitetno, energično i koncentrisano."

Očekivanja je potom iznio Protić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Atmosfera u ekipi je odlična pred finalnu seriju. Umorni jesmo, nakon 60 utakmica ove sezone, ali došli smo do kraja i sada trebamo pokazati svoj maksimum. Nakon ulaska u finale, nismo imali mnogo vremena za slavlje, odmah smo se počeli pripremati za protivnika. Mislim da uz anganžman i želju svih momaka, možemo pružiti dobru partiju i pobijediti", riječi su Protića.

Susret se, podsjetimo, igra sutra s početkom u 20:00 sati u Širokom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti