Trener Sparsa nakon pobjede

Trbić: Prvo poluvrijeme smo odigrali loše, ali u drugom smo se popravili

Trener sarajevskih Sparsa Marko Trbić imao je razloga za zadovoljstvo nakon večerašnje pobjede njegovog tima protiv Zrinjskog u susretu Premijer lige BiH. 

Podsjetimo, Sparsi su slavili 67:63, a Trbić je nakon meča između ostalog rekao da ne može biti zadovoljan prvim dijelom meča, ali da je pobjeda svakako pozitivna stvar.

"Pa zadovoljan sam pobjedom. U utakmicu smo ušli s jako lošom energijom, mi smo prije tri dana igrali utakmicu protiv Zrinjskog u Mostaru i pobijedili ga u okviru ABA 2 lige. To je bila utakmica mnogo bolja od ove ovdje. Večeras igrači, barem u prvom poluvremenu, nisu imali reakciju kakvu smo očekivali. Prvo poluvrijeme smo zato odigrali jako loše. U drugom smo igrali mnogo bolju odbranu i mislim da smo ostvarili zasluženu pobjedu. Zrinjski se dobro borio, igrao je neobičnu odbranu, ali na našu sreću uspjeli smo da slavimo".

"Moramo se u nastavku prvenstva za svaku utakmicu vrlo dobro spremati. Nismo za sada prezadovoljni kako igramo u domaćem prvenstvu jer imamo već četiri poraza. Moramo tu početi malo bolje igrati kako bi izborili što bolju poziciju pred Ligu 6", rekao je Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi