Sparsi slavili u Mostaru
Mostarci u večerašnjoj utakmici nisu mogli računati na tri košarkaša iz prve petroke te su na kraju stisnuli ruke Sparsima i čestitali na zasluženoj pobjedi.

Bh. derbi u 15. kolu ABA 2 lige pripao Sarajlijama

Sparsi slavili u Mostaru

Sarajevski Sparsi slavili su večeras u bh. derbiju u okviru 15. kola ABA 2 lige protiv aktualnog bh. prvaka mostarskog HKK Zrinjski rezultatom 83:68.

Od samog početka Sarajlije su nametnule svoj ritam koji ozljedama i virozom devastirana momčad domaćina uglavnom nije mogla pratiti. Previše izgubljenih lopti te obrambenih propusta presudilo je mostarskom timu dok su Sparsi u Sarajevo odnijeli vrijedne bodove koji su im jako važni u borbi za Final Four ovog takmičenja.

Ritam igri Sparsa davali su Vrabac, Albijanić, Hasandić i iskusni Kenan Bajramović a Zrinjski koji je u skraćenoj rotaciji raubao preostale zdrave igrače može biti relativno zadovoljan nastupom protiv energetski, u ovom trenu, dosta nadmoćnije momčadi. Neoliko puta su Mostarci zaprijetili ali bilo je jasno da se dok imaju ovoliko igrača izvan stroja ne mogu nositi sa Sparsima.

Hrvoje Vlašić iskoristio je priliku i pred kraj susreta dao priliku mladim igračima koji nemaju baš toliko šansi za igru u ovoj sezoni. Kenan Bajramović s 18 poena bio je najbolji kod Sparsa, dok su ga sjajno pratili Vrabac sa 16, Hasandić 14 i Albijanić sa 12 poena. 

Kod Zrinjskog najraspoloženiji za igru bio je Marko Ramljak sa 21 košem, dok su Ljujić i Sokolović dodali po 13, a Miličević 12 koševa.

Dvorana Bijeli Brijeg, 15. kolo ABA 2 lige, HKK Zrinjski - KK Spars 68:83

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Zrinjski: Šutalo 2 , Lužaić 3, Petrić, Pajić 2, Sokolović 13, Golemac, Zlomislić, Šamadan 2, Miličević 12, Ljujić 13, Milinović, Ramljak 21

KK Spars: Durmo 2, Zahiragić, Vrabac 16, Grubelič 9, Manjgafić, Hasandić 14, Kamenjaš, Protić 9, Albijanić 12h, Mazalin, Glogovac 3, Bajramović 18

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi