Sparsi bolji od Zrinjskog

Trbić: Teška utakmica, napravili smo pomak u odnosu na Ligu 6

S. Bošković

Košarkaši Sparsa večeras su u SD Grbavica porazali KK Zrinjski rezultatom 88:81.

Ovo je bila prva utakmica polufinala prvenstva BiH za košarkaša, a na kraju teškog meča kao pobjednik je izašla ekipa iz Sarajeva.

Svoje viđenje meča dao je trener Sparsa Marko Trbić koji je istakao da je ovo bio veoma težak susret.

"Teška pobjeda. Očekivali smo težak posao. Kad smo ovdje izgubili od Zrinjskog 20 razlike prije sedam dana znali smo da će biti teška utakmica. Znali smo da moramo ovaj meč odigrati fizički i koncentracijski na visokom nivou. Zadovoljan sam drugim poluvremenom i odbranom. Napravili smo jedan pomak u odnosu na Ligu 6 i vraćamo se tamo gdje smo bili sredinom sezonom i nadam se da ćemo u srijedu odigrati jednu dobru utakmicu. Velika borbenost i želja jedne i druge ekipa, ali mislim da smo zasluženo pobjedili".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Naredni meč ova dva tima igra se u srijedu, u Mostaru, a u slučaju pobjede domaćeg tima igrati će se majstorica u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi