Sloboda savladala Vogošću, Sparsi se prošetali Pecarom

10. kolo Lige za prvaka BiH za košarkaše

Sloboda savladala Vogošću, Sparsi se prošetali Pecarom

E. Dindić

Danas je odigrano i posljednje 10. kolo Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše. 

Vogošća je na svom parketu dočekala Slobodu. U jednoj zanimljivoj utakmici slavili su Tuzlaci rezultatom 80:74, te tako revanširali se Vogošći za težak poraz u Mejdanu.

Prvi period igrao se bez odbrana pa je Sloboda nakon prvih 10 minuta igre imala prednost od 23:20. Tuzlaci sa dobrom igrom nastavljaju i u drugom periodu pa i njega rješavaju u svoju korist rezultatom 21:19. Na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 44:39 za Slobodu.

Nastavak susreta bolje otvara Vogošća koja ovaj period dobija rezultatom 23:18. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 62:62. Četvrti period Sloboda ipak ne dopušta preokret, te na kraju slavi pobjedu rezultatom 80:74.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Emir Čerkezović sa 20 poena dok je Obrad Tomić dodao 16 uz 11 skokova. Vogošću u ovom susretu predvodio je Clemons Everet sa 18 poena koji je jedini mogao dobiti prolaznu ocjenu u večerašnjem susretu.

Drugi susret ovog kola donio je duel Širokog Brijega i Sparsa. Na kraju gosti iz Sarajeva odnijeli su ubjedljivu pobjedu rezultatom 72:59.

Sparsi mnogo bolje otvaraju susret te nakon prvog perioda imaju prednost od 17:12. Drugi period nešto bolja igra domaćih košarkaša koji ovaj period dobijaju rezultatom 19:18. Na poluvrijeme otišlo se pri rezultatu 35:31 u korist Sparsa.

Treći i četvrti period mnogo bolja igra Sparsa, na koju nisu imali odgovor domaći košarkaši. Na kraju slave i više nego ubjedljivu pobjedu rezultatom 72:59.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U pobjedničkom sastavu bolji od ostalih bili su Kenan Bajramović sa 14 poena i Almir Hasandić sa 13.

Domaći sastav u ovom susretu predvodio je Jure Zubac sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi