Trener Sparsa pred duel sa Zrinjskim

Trbić: Uz maksimum svih igrača do pobjede

U okviru 3. kola Lige za prvaka košarkaši Sparsa će na domaćem parketu ugostiti Zrinjski.

Sparsi su u prošlom kolu poraženi na gostovanju u Kaknju, tako da će sutrašnji duel sa Zrinjskim biti ujedno i prilika da se izabranici Marka Trbića iskupe svojim navijačima.

"To će biti jedan težak meč. Zrinjski je i kroz prvenstvo i ABA 2 ligu da su jako ozbiljan tim. Mi smo ih pobijedili prije nešto manje od mjesec dana, no taj momenat nije isti kao sutra, jer nakon nastupa u ABA 2 ligi sada su im najvažnije utakmice u prvenstvu. Očekujemo jedan potpuno drugačiji tim, pripremljen... U istoj smo poziciji, imamo po poraz i pobjedu, tako da vjerujem da će maksimum svih igrača biti dovoljan za pobjedu", kazao je uoči utakmice trener Marko Trbić.

Osvrnuo se na prošli poraz od Kaknja. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Naravno da smo izvukli pouke iz tog poraza. Nije lako otići u Kakanj i pobijediti. Najbitnije je da poraz nije ostavio traga i očekujem da ćemo sutra mnogo bolje izgledati na parketu." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi