Trener Sparsa nakon pobjede svog tima na KK Kakanj

Trbić: Važna pobjeda, presudila je naša borbenost i želja

S. Mlaćo

U veoma zanimljivom meču 9. kola Prvenstva BiH za muškarce Sparsi su večeras na Grbavici savladali Kakanj 81:77.

Uzbuđenja nije nedostajalo, a u jednom momentu se činilo da će dva boda put Kaknja. Ipak domaći su se na vrijeme probudili i slavili novu pobjedu.

"Čestitam svojim igračima, ali i ekipi Kaknja na borbenoj i kvalitetnoj utakmici. Utakmicu smo otvorili odliično, a onda nam je pala energija i ušla je nervoza. Vjerovao sam da dobrom odbranom i vjerovanjem u svoj šut možemo prelomiti utakmicu. Mislim da je snaga ovog tima što se nikad ne predajemo. Pobjeda je važna, mogli smo igrati i bolje, ali ovakvih utakmica će biti sigurno još puno", kazao je trener Sparsa Marko Trbić koji je prokometanrisao i gostujući tim.
"Kakanj je došao bez svog glavnog centra, ali veoma rasterećeni nakon pobjede nad Zrinjskim. Presudila je naša borbenost i želja".

U dvorani Novo Sarajevo večeras je vladala sjajna atmosfera, s obzirom da su i gosti imali veliku podršku sa tribina.
"I to je pomoglo igračima oba tima, te mi je drago da ima ovakvih utakmica", dodao je Trbić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi