U sjajnom meču Sparsi uspjeli da savladaju Kakanj

Uzbudljiv meč na Grbavici

U sjajnom meču Sparsi uspjeli da savladaju Kakanj

E. Škorić

Sjajan meč odigran je u dvorani na Grbavici, gdje su snage u okviru 9. kola prvenstva BiH odmjerili Spars i Kakanj. Domaćin je na kraju slavio sa 81:77.

Sparsi i Kakanj u ovaj su meč ušli s omjerom 6-1, ali neko je morao večeras po drugi put biti poražen.

Početak meča pripao je Sparsima, koji su imali plus devet (29:20) na kraju prve četvrtine, no u drugoj dionici Kakanj je bio bolji i uspijeva da se vrati, da bi u trećoj č etvrtini gostujući tim stigao do preokreta.

Gosti su u zadnjih pet minuta ušli s dva poena prednosti (71:69), pa je bilo jasno da nas čeka izuzetno uzbudljivih pet minuta meča u novoj dvorani na Grbavici.

Odlaze Kakanjci na plus četiri, ali Sparsi nisu dozvoljavali izabranicima Josipa Pandže da prerano slave pobjedu i da se u finiš uđe bez rezultatske napetosti.

Ubrzo 4:0 serija Sparsa, pa je na dva minuta do kraja rezultat glasio 73:73. Na minu sjedan Sparsa, domaća klupa je dobila tehničku i to je itekako dobro došlo Kaknju, koji je poveo 75:73, ali Zahiragić gubi loptu i Sparsi dolaze do novog izjednačenja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Na kraju su Sparsi nakon velike borbe ipak uspjeli da ostvare sedmu pobjedu i sada su se izjednačili sa Zrinjskim, koji je ranije doživio prvi poraz.

Durmo je sa 17 poena bio najefikasniji kod Sparsa, dok su po 12 poena ubacili Manjgafić i Đokić, Rogić, Stepanović je ubacio 11. Na drugoj strani Pavlović je ubacio 19, Muflizović 13, a Mirković 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi