Treća vezana pobjeda Igokee u ABA ligi
FOTO - aba-liga.com

Bh. predstavnik bolji od FMP-a

Treća vezana pobjeda Igokee u ABA ligi

Košarkaši Igokee ostvarili su večeras treću uzastopnu pobjedu u ABA ligi. 

Košarkaši koje s klupe predvodi trener Dragan Bajić ovog puta su slavili protiv FMP-a na domaćem parketu, a na kraju je bilo 91:82.

Igokea je u vrlo dobroj formi u posljednje vrijeme i puna samopouzdanja. To se vidjelo na samom početku večerašnjeg susreta jer je bh. predstavnik dobio prvu dionicu sa devet poena razlike (28:19). U drugoj četvrtini je bilo 21:21 pa se na odmor otišlo pri devet poena prednosti za domaće.

FMP se u trećoj dionici vraća u susret i dolazi na samo minus tri. Ipak, Igokea nije dozvolila nikakav preokret i brzo ponovo odlazi na plus sedam, a početkom posljednje četvrtine i na plus 10. Tada je bilo jasno da će bodovi ostati u Aleksandrovcu i tako je na kraju i bilo.

Igokeu je do pobjede vodio Lešić sa 21 poenom, dok je Vaughn dodao 18. Također, dobar je bio i Ilić sa 14 poena.

Kod poraženog tima Reath je ubilježio 19 koševa dok je 14 dodao Jeremić.

Igokea nakon ove pobjede ima omjer 5-10 i nalazi se na 9. poziciji dok je FMP na omjeru 9-6 i trenutno je na četvrtom mjestu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igokea: Evans 10, Simeunović 2, Lešić 21, Green 6, Vaughn 18, Ilić 14, Gagić 10, Vulić 10.

FMP: Reath 19, Lazarević 5, Pecarski 4, Jeremić 14, Pot 10, Đoković 8, Radanov 5, Tejić 3, Šešlija 8, Ulubay 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi