Trener Cedevite: Nekada dobiješ upaljač, nekada te pljunu

Komentarisao dešavanja u Pioniru

Trener Cedevite: Nekada dobiješ upaljač, nekada te pljunu

E. Škorić

Slaven Rimac, trener Cedevite, nije previše iznenađen zbog svega što se dešavalo u Pioniru.

Cedevita je slavila u Beogradu protiv Partizana, ali 20 sekundi prije kraja meč je bio prekinut jer su navijači Partizana zasuli predmetima klupu gostiju, a najgore je prošao bh. košarkaš Andrija Stipanović.

"S obzirom da sam bivših igrač, znam kako je to. Jedna od stvari zbog kojih sam počeo da se bavim košarkom jeste puna hala. Nekada dobiješ upaljač u glavu i pljunu te, ali to je tako na ovim prostorima i ja volim takvu atmosferu. Rekao sam igračima da budu hrabri prije meča, jer je to samo atmosfera i tjera nas da budemo bolji", rekao je Rimac novinarima, pa je dodao:

"Za nas jako bitna pobjeda. Partizan je u naletu, to smo znali prije utakmice. Treba reći da poslije pobjede u srijedu i plasmana u Evrokup, da su se potrošili mentalno. Uhvatili smo ih na krivoj nozi. Imali smo dva-tri raspoložena igrača. Edo je došao prije par dana i odigrao dobro i u odbrani i u napadu. Cedevita je danas odigrala odgovorno, što ranije nije uvijek bio slučaj. Pričali smo ranije da treba imati veću odgovornost u odbrani i danas smo to pokazali, čime sam i najzadovoljniji", rekao je Slaven Rimac.

Top Komentari

Peđa
Rimac gospodin!
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi