Trener Partizana na press konferenciji izgubio živce: Jesi li ti gledao utakmicu ili si kasno došao?
Treneru Partizana se nije svidjel pitanje novinara

Partizan je odigrao jako lošu utakmicu

Trener Partizana na press konferenciji izgubio živce: Jesi li ti gledao utakmicu ili si kasno došao?

S. Pašalić

Partizan je u okviru ABA lige danas poražen od FMP-a 73:72.

Trener Beograđana Andrea Trinchieri na press konferenciji nakon utakmice nije bio pretjerano zadovoljan.

"Čestitam FMP-u na pobjedi. Oni su mladi tim Zvezde i to sve govori. Igrali su vrhunsku utakmicu i na kraju dobili. Nema tu mnogo priče. Mi nismo pogađali otvorene šuteve i to je uticalo na rezultat," rekao je Trinchieri.

"Šta zamjeram mojim igračima? "Nismo ništa pogodili, mogli smo bolje u odbrani, bolje u skoku, sa više koncentracije.", nastavio je trener Partizana.

On je prkomentarisao i isključenje Đorđa Gagića koji je krajem prvog poluvremena ganjao po terenu igrača FMP-a Aleksandra Bursaća.

"Prvokoacije su dio našeg posla. Mislim i na najgoru provokaciju, ali profesionalni sportista mora da ostane sa glavom u utakmici. Nije lako, pogotovo kada je teška i pokvarena provokacija, ali to je profesionalni sport.", dodao je Trinchieri.

Trinchieri je zatim izgubio živce nakon što je jedan od novinara postavio pitanje zašto su igrači Partizana bili nervozni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Nemam pojma," odgovorio je, a onda nakon kraće stanke nastavio: "Šta me pitaš, budi ozbiljan, molim te? Da li si gledao utakmicu ili si kasnio? Svaka čast.", rekao je ljutiti Trinchieri.

Top Komentari

getoven25
Najveci gospodin kosarkaskih terena na Balkanu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi