Triple-double Curryja, Clippersi nemilosrdni prema New Yorku

NBA

Triple-double Curryja, Clippersi nemilosrdni prema New Yorku

Noć sa petka na subotu tradicionalno obiluje velikim brojem utakmica u NBA ligi, što je i sinoć bio slučaj. Odigrano je devet susreta a pretežno su ostvareni očekivani rezultati. 

Golden State je na svom parketu slavio protiv Indiane sa 122:110, a meč je obilježio nevjerovatni Stephen Curry, koji je za 36 minuta na parketu upisao 39 poena, 12 asistencija i 10 skokova! Za Curryja je to bio drugi triple-double u ovoj sezoni. Indianu je sa 31 poenom predvodio Turner, ali jedan raspoložen igrač bio je premalo da se parira najboljoj ekipi u ligi.

Košarkaši Los Angeles Clippersa su kao gost pregazili ekipu New York Knicksa rezultatom 116:88. U ubjedljivoj pobjedi Clippersa najviše se istakao Chris Paul sa 16 poena, 13 asistencija i 6 skokova, dok je najefikasniji bio DeAndre Jordan sa 20 poena. Knickse je predvodio Carmelo Anthony, koji je ubacio 16 poena.

Oklahoma je u dobroj utakmici savladala Dallas sa 109:106, uz 26 poena Parsonsa. Durant je ubacio 24, a Williams 22 poena. Uspješnu večer imao je i San Antonio, koji je očekivano slavio protiv Los Angeles Lakersa sa 108:95, uz 20 poena sjajnog veterana Manua Ginobilija.

Od ostalih utakmica vrijedi istaći pobjede Bostona nad Chicagom 110:101, Toronta nad Miamijem 101:81, Houstona nad Milwaukeejem 102:98, Utaha nad Brooklynom 108:86 te Charlottea nad Orlandom nakon produžetka 120:116. U pobjedi Hornetsa najviše se istakao Kemba Walker, koji je utakmicu završio sa 40 poena, 9 asistencija i 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi