Cavaliersi bolji od Clippersa, Spursi razbili Sunse

Odigrano pet NBA mečeva

Cavaliersi bolji od Clippersa, Spursi razbili Sunse

Sinoć je na NBA parketima igrano pet mečeva, a derbi noći igran je u Clevelandu gdje su Cavaliersi dočekali Los Angeles Clipperse. 

Prva četvrtina prošla je u izjednačenoj košarci, a gostu su stekli prednost od tri koša razlike. Ipak, Cavaliersi u drugoj i trećoj četvrtini uspjevaju prelomiti meč. Drugi period dobili su rezultatom 31:19, a treći 29:22. Clippersi su do kraja meča uspjeli samo da ublaže prednost za konačnih 115:102.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su LeBron James i JR Smith sa po 22 koša, dok je kod gostiju Chris Paul ubacio 30 poena.

Košarkaši San Antonio Spursa upisali su sinoć 12. uzastopnu pobjedu. Oni su bili bolji u gostima od ekipe Phoenix Sunsa kojoj je to bio šesti uzastopni poraz.

Gosti su sjajno ušli u meč i prve dvije četvrtine riješili u svoju korist sa po pet poena razlike. Uspjeli su Sunsi donekle da ostanu u meču do posljednje dionice, ali su u tom periodd Spursi potpuno dominirlli i zasluženo slavili sa 117:89.

Do pobjede ih je vodio Kawhy Leonard sa 21 poenom, dok je kod Sunsa Booker dodao 24 koša. Mirza Teletović zbog povrede nije nastupio na ovom meču.

Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na domaćem parketu od Memphis Griezzliesa sa tijesnih 101:102. Najefikasniji kod pobjedničke ekipe ali i na meču bio je Marc Gasol sa 27 poena, dok je kod Nuggetsa Faried ubacio 17 koševa. Jusuf Nurkić za tri minute provedene na parketu nije uspio da se upiše u strijelce.

U ostalim mečevima New Orleans Pelicansi slavili su kući protiv Detroit Pistonsa sa 115:99, dok su Kingsi pobijedili Hawkse na domaćem parketu 91:88.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi