Warriorsi pregazili Bullse, Cavaliersi sigurni u Brookylinu

Odigrano 11 NBA mečeva

Warriorsi pregazili Bullse, Cavaliersi sigurni u Brookylinu

Sinoć je na NBA parketima igrano 11 mečeva, a derbi noći igrao se u Chicagu gdje su Bullsi dočekali Warriorse.

Gosti su sjajno ušli u meč i već su nakon prve četvrtine pokazali da će biti veoma raspoloženi. Prvi period riješili su u svoju korist rezultatom 34:18. Do poluvremena su prednost povisili na još tri razlike, pa se na odmor otišlo sa plus 19 za Warriorse.

Nisu Bullsi imali previše šansi ni u nastavku meča. Ratnici su i treći period riješili u svoju korist i to rezultatom 24:19 i bilo je jasno da povratka za Bullse više nema. Konačan rezultat bio je 125:94.

Najefikasniji na meču bio je Derrick Rose sa 29 koševa. U redovima Warriorsa Steph Curry je ubacio 25 poena uz 11 asistencija.

Košarkaši Cleveland Cavaliersa upisali su 29. trijumf sinoć, a bolji su bili od Brooklyn Netsa. Gosti su već nakon dvije četvrtine opravdali ulogu favorita i na poluvremenu je bilo jasno da neće imati problema protiv Netsa.

Cavaliersi su na odmor otišli sa plus 13 (51:38). Nastavak meča bio je samo rutinsko odrađivanje posla za goste koji su u konačnici slavili sa 91:78.

Do pobjede su ih vodili LeBron James i Kevin Love sa po 17 poena, dok je kod Brooklyna Brook Lopez ubacio 16 poena.

Od ostalih mečeva Philadelphia je upisla šesti trijumf ove sezone pobjedom protiv Orlando Magica i to u gostima 96:87. Wizardsi su slavili protiv Miami Heata 106:87, a Knicksi nakon produžetka protiv Utah Jazza 118:111.

Produžetak je igran i u Dallasu gdje su Mavericksi savladali Timberwolvse sa 106:94. Toronto Raptorsi su slavili protiv Boston Celtica sa 115:109, dok su Postonsi bili bolji u gostima od Rocketsa sa 123:114.

Oklahoma City Thunderi pobijedili su kući Charlotte Hornetse 109:95, a Sacramento Kingsi Lakerse u Staples Centru sa 112:93.

U posljdnjem meču večeri Atlanta Hawksi slavili su u gostima kod Portlanda 104:98.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije