Tristan Vukčević karijeru nastavlja u NBA ligi
Guliverimage

Napušta redove Partizana

Tristan Vukčević karijeru nastavlja u NBA ligi

H. Zilić

Mladi košarkaš Partizana 21-godišnji Tristan Vukčević karijeru nastavlja u NBA ligi. Washington Wizardsi su iskoristili pravo na transfer i dovode ovog mladog košarkaša u svoje redove.

Ovu vijest potvrdili su mnogi košarkaški sajtovi, ali i predsjednik KK Partizana Ostoja Mijailović koji se oglasio putem Twittera.

"Naš dosadašnji prvotimac, Tristan Vukčević je iskoristio mogućnost da aktivira otkupnu klauzulu i nastavi karijeru u NBA. Sedmocifreno obeštećenje će, prema prethodno postignutom dogovoru, biti podijeljeno između Real Madrida i KK Partizan

Tristane, hvala na svemu i sretno!", stoji u pomenutoj objavi Mijailovića.

Vukčević je kao klinac otišao u redove Real Madrida 2019. godine gdje se zadržao tri sezone da bi 2022. godine stigao u redove Partizana.

Oglasi

Očekivalo se da pod trenerskom palicom Željka Obradovića ovaj košarkaš eksplodira, ali u većini utakmica se nije baš snalazio u rotaciji crno-belih.

U tekućoj sezoni pomenuti 21-godišnjak je u Euroligi za Partizan odigrao 12 utakmica uz prosjek od 4,2 poena i 2,3 skoka po utakmici.

U ABA ligi ove sezone je imao mnogo bolji učinak, odigrao je 14 mečeva uz prosjek od 10,9 poena i 3,6 skokova po utakmici.

Inače Vukčević je 2023. godine izlazi na NBA draft gdje je izabran kao 42. pick od strane Washigtona Wizardsa koji sada koriste svoje pravo da ga dovedu.

Tristan Vukčević je sin od Duška Vukčevića koašrkaškog trenera i bivšeg koašrkaša koji je igrao za malađe kategorije saarjevske Bosne, a i sam Duško je rođen u Sarajevu 1975. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi