Obradović sinoć nije znao gdje mu je igrač, a o njemu danas bruji cijela Amerika

Vukčević oduševio

Obradović sinoć nije znao gdje mu je igrač, a o njemu danas bruji cijela Amerika

E. Čaušević

Partizan je sinoć na svom parketu doživio neočekivan poraz protiv Studentskog centra sa 84:83 u meču doigravanja ABA lige, a klub iz Podgorice ima priliku da pobjedom pred svojim navijačima napravi senzaciju i prođe u polufinale. Da u Partizanu ne vlada baš sjajna atmosfera pokazao je i Željko Obradović koji nije znao gdje je Tristan Vukčević koji sinoć nije bio u rosteru.

Očito da je ispadanje iz dogiravanja Eurolige protiv Real Madrida ostavilo veliki trag na beogradski klub, ali navijači nisu očekivali da će Partizan baš doživjeti poraz u sinoćnjoj utakmici.

Studentski centar napravio je iznenađenje i sada ima šansu da pobjedom na svom parketu prođe u polufinale ABA lige što bi sigurno bila najveća senzacija u ovoj sezoni.

Da u Partizanu nije najbolja atmosfera vidjelo se i nakon utakmice. Mnogi su se pitali gdje je Tristan Vukčević i zašto nije bio u rosteru, a i trener Željko Obradović je poručio da i on samo zna da je ovaj 19-godišnjak otišao u Sjedinjene Američke Države.

"On je u Americi. Ja nemam pojma, nemam pojma gdje je. Dobio je dozvolu da ode, i to je to, sve što znam", rekao je Obradović nakon sinoćnjeg poraza.

Vukčević je dobio dozvolu da ide u Ameriku, ali je nevjerovatno da Obradoviću niko nije objasnio zašto njegov košarkaš napušta ekipu i ide "preko bare".

Oglasi

No, misterija oko toga zašto je mladi košarkaš Partizana u toku sezone napustio klub i otišao u Ameriku je sada riješena. On se nalazi u Chicagu gdje učestvuje na NBA draft Combineu i pokušat će se dokazati klubovima iz najjače svjetske lige u košarci.

Vukčević je već uspio da oduševi skaude i javnost u Americi jer se pojavio video s jednog od njegovih treninga koji je mnoge oduševio.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

On ima cilj da se prijavi na NBA draft i nada se da bi mogao biti izabran u drugoj rundi ovogodišnjeg drafta.

Skauti su navodno oduševljeni sposobnostima mladog košarkaša Partizana koji očito više nema namjeru da se vraća u beogradski klub, barem ne u skorijoj budućnosti. Da li će mu se izostanak iz ekipe na kraju ostvariti u ispunjenju cilja i ostanku u NBA ligi ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti