Trojka Božovića za slavlje Tuzlaka
Sparsi u posljednjoj minuti ostali bez pobjede

Prijateljska utakmica u Mejdanu

Trojka Božovića za slavlje Tuzlaka

E. Dindić, foto: E. Dindić

Košarkaši Slobode su u prvom pripremnom meču odigranom u Mejdanu ugostili ekipu Sparsa, a ovaj izuzetno uzbudljiv susret okončan je pobjedom Slobode 74:73 (18:23, 21:15, 16:16, 19:19).

Tokom cijele utakmice ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Igrala se agresivna i dinamična košarka, a duel su treneri Josip Pandža i Marko Trbić iskoristili da isprobaju više taktičkih varijanti svojih ekipa.

U zadnju četvrtinu Tuzlaci su ušli sa prednošću, no posljednjih pet minuta meča pripalo je gostima iz Sarajeva koji preokreću rezultat.

Sparsi su bili na korak do trijumfa, no kod rezultata 71:73 Božović pogađa trojku za veliko slavlje Tuzlaka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U redovima domaćeg sastava najefikasniji su bili Božović sa 17, Hasandić sa 14, te Jovanović i Mirković sa po 13 postignutih poena. Kod Sparsa najviše poena je postigao Glogovac (22), a istakli su se i Albijanić (15) i Vrabac (13).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi