Sparsi će imati niz kvalitetnih provjera pred start nove sezone

Sarajevski tim dogovorio jake utakmice

Sparsi će imati niz kvalitetnih provjera pred start nove sezone

Midhat Šljivak

OKK Spars će u novoj košarkaškoj sezoni predstavljati BiH u ABA 2 ligi.

Rukovodstvo Sparsa je pred start nove sezone dogovorilo nekoliko izuzetno kvalitetnih pripremnih utakmica.

Već 1. septembra Sparsi igraju prvi meč protiv OKK Sloboda Tuzla u Mejdanu, dok će tri dana kasnije na Grbavici gostovati turski Gaziantep kojeg sa klupe predvodi Nenad Marković.

Nakon utakmice sa turskim timom slijedi utakmica sa ekipom Senčura (9. septembar) na domaćem terenu, a od 12. septembra igrači Sparsa će biti na turniru u slovenačkom Kranju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Po povratku u BiH igra se još nekoliko prijateljskih duela. Sparsi su organizatori turnira "Sabit Hadžić", a na ovom turniru će igrati Zrinjski, austrijski Graz i Sloboda iz Užica. Ovaj turnir biće igran 21. i 22. septembra.

Sezona u ABA 2 ligi počinje 27. septembra, a bh. tim u prvom kolu gostuje kod Borca u Čačku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi