Trojka odlučila pobjednika u duelu BiH i Slovenije

Juniori poraženi u Jajcu

Trojka odlučila pobjednika u duelu BiH i Slovenije

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je u drugom prijateljskom duelu od selekcije Slovenije.

Nakon što su izabranici Borisa Džidića jučer u Donjem Vakufu razbili Slovence rezultatom 80:54, danas su se Slovenci revanširali u Jajcu i slavili su pobjedu rezultatom 66:69.

U veoma neizvjesnom meču pobjednik je odlučen u posljednjim sekundama. Slovenci su pogodili trojku i došli su do trijumfa u ovom susretu.

Statistički podaci na ovom meču nisu vođeni jer je samo bilo bitno da se reprezentacija što bolje uigra pred Evropsko prvenstvo u Latviji koje se igra od 28. jula do 5. augusta. Naša selekcija je u grupi sa Španijom, Ukrajinom i Finskom.

Treba istaći da se prva petorka naše selekcije nije "skidala" u ovom meču. Šansu za igru dobili su momci koji nisu u prvom planu, a tokom meča su se povrijedili Omerović i Bošnjak, pa je naša selekcija praktički igrala sa drugim timom.

To je Slovenija iskoristila i tricom u posljednjoj sekundi je došla do trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi