Zmajice u Skoplju šutirale čak 47 trojki
FOTO: FIBA

Raspucavanje naših djevojaka

Zmajice u Skoplju šutirale čak 47 trojki

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugim trijumf u kvalifikacijama za Eurobasket 2023. godine.

Zmajice su večeras u Skoplju savladale Sjevernu Makedoniju sa 64:80.

Izabranice Gorana Loje odigrale se siguran meč skoro cijelu utakmicu imale su dvocifrenu prednost, ali i oborile su jedan rekord.

Naime, naša selekcija je večeras čak 47 puta šutirala za tri poena što je nezabilježeno u jednoj utakmici evropskih kvalifikacija, a dobro bi trebalo istraživati po statistikama da vidimo da li se nešto slično desilo u ženskoj svjetskoj košarci.

Od 47 pokušaja ubacili smo 16 trojki što je bio procenat šuta od 34,04 %.

Seriju je otvorila Nikolina Džebo sa dvije trojke, a meč je završila sa ukupno tri ubačene trojke, Nikolina Babić je ubacila četiri trojke, Jonquel Jones pet, Milica Deura dvije, a Miljana Džombeta je pogodila jednu trojku u večerašnjem raspucavanju bh. košarkašica.

U pomenutom susretu Jonquel Jones odigrala još jednu sjajnu partiju i meč završila sa 30 poena i 16 skokova. Nikolina Džebo je imala fenomenalu partiju sa 17 poena i sedam skokova, Nikolina Babić je dodala 14 poena.

Kod Makedoni raspoložena je bila Anđelika Mitrašinović sa 20 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Top Komentari

user1597698961
Ma to je jednostavno tako,msm tako su htjele makedonke vjerovatno,da ih JJ ne bi busila ispod kosa pa se nadale losem suterskom danu nasih cura, sve u svemu ko je gledao mef vidio je kako makedonke igraju i da se moralo sutirati cesto
4 0
user1619815949
Više nwgo očigledno da je ovo bio meč ujedno I trening kako igrati na trice. Ovo je dogovoreno u svlačionici da se ovako igra, znalo se da će se pobijediti, pa usput da se odradi I trening. Svaka čast
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije