Trojkom Browna u posljednjoj sekundi Crvena Zvezda slavila protiv Valencie
Triler u Štark Areni pripao je domaćem timu

Velika drama viđena u Beogradu

Trojkom Browna u posljednjoj sekundi Crvena Zvezda slavila protiv Valencie

Košarkaši Crvene Zvezde savladali su večeras u dvorani Aleksandar Nikolić u utakmici 11. kola Eurolige španjolsku Valenciju rezultatom 76:73.

Nakon velike drame vrijedni bodovi ostali su na kontu domaćeg tima koji je bio na rubu poraza ali se ipak iščupao dobrom završnicom a na kraju ga je i boginja Fortuna pomazila u zadnjoj sekundi susreta.

Valencia je imala prednost nakon prvog poluvremena od 4 razlike ali uraganom u 3/4 Zvezda je došla i do 11 košev prednosti pa se činilo kako će bez problema Beograđani ovjeriti pobjedu iz Kaunasa iz prošlog kola. Međutim, Španjolci se ekspresno vraćaju u zadnjem periodu i pred kraj su poveli i imali nekoliko šansi da zaključe ovu utakmicu. No par šuteva je nesretno iscurilo, a na drugoj strani mirna ruka bila je kod domaćih igrača na crti slobodnih bacanja.

U posljednjih 20 sekundi ušlo se na rezultatu 73:73 a onda je Lorenzo Brown čekao završnicu i na vrijeme uputio trojku koja je preko ruku obrane Valencie poderala mrežicu za veliko slavlje u Štark Areni. Junak Brown zabio je 19 poena a Lazić je dodao 14. Bojan Dubljević na drugoj strani zabio je 22 a bivši košarkaš Partizana Marinković dodao je 11 za Valenciu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi