Šakota krenuo sa pobjedom: Crvena zvezda se poigrala sa Mornarom
Zvezda je upisala ubjedljivu pobjedu

Peta pobjeda za beogratski tim u regionalnom takmičenju

Šakota krenuo sa pobjedom: Crvena zvezda se poigrala sa Mornarom

S. Pašalić

Košarkaši Crvene zvezde su u posljednjoj utakmici 8. kola ABA lige savladali na svom parketu Mornar sa 105:82.

Zvezda je furiozno ušla u meč i nakon prve četvrtine imala vodstvo 28:9. U nastavku je ta prednost rasla i u jednom trenutku je bila 21 poen, ali su gosti uspjeli malo da je smanje pa se na odmor otišlo sa 53:40 za tim iz Beograda.

U trećoj četvrtini Zvezda ponovo stiže do 21 poena prednosti, ali gosti ponovo uspijevaju smanjiti pa je rezultat na kraju ove dionice glasio 72:60.

Do kraja je Crvena zvezda samo povećavala svoju prednost i slavila sa visokih 105:82.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Lazić i Ojo sa po 13 poena su predvodili Zvezdu do pobjede, a Jacob Pullen je sa 22 poena bio najefikasniji gok Mornara. Zvezda je sada na omjeru 5-3, dok je Mornar na 4-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi