Turkinja Nebahat Ceylan pojačava KŽK Čelik

Pred završnicu prvenstva i Kupa

Turkinja Nebahat Ceylan pojačava KŽK Čelik

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika aktuelne su osvajačice prvenstva i Kupa naše zemlje, ove sezone su u Regionalnoj ligi bile na korak od plasmana na final-four, ali zbog lošijeg međusobnog omjera s ekipom Kvarnera nisu uspjeli otići na završnicu, koja će biti održana u Podgorici.

Do početka završnice u prvenstvu i Kupu ostalo je još malo vremena, a Zeničanke su spremne da pokušaju odbraniti dvostruku krunu, što je cilj u ovoj sezoni. Kako saznaje naš portal, klub će pojačati 30-godišnja igračica iz Turske, kojoj je posljednji klub bio Mersin.

Riječ je o Nebahat Ceylan, koja bi trebala pojačati konkurenciju pod košem. Ona dolazi iz jedne od najjačih liga u Evropi, a opšte je poznato da je Galatasaray višestruki prvak Evrope u ženskoj klupskoj košarci.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Zeničanke su prve favoritkinje u završnici prvenstva, a najveće konkurente vide u ekipama Play-offa i Banovića. Izabranice Slobodana Kecmana pripremaju se za završnicu sezone, a postoji velika mogućnost da se završni turnir Kup-a odigra u zeničkoj Areni, gdje bi sigurno četiri kluba imala sve uvjete za dobru košarku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi