Tužan dan za Nurkića i društvo: Preminuo dugogodišnji vlasnik Portlanda

Iznenadna smrt Paula Allena

Tužan dan za Nurkića i društvo: Preminuo dugogodišnji vlasnik Portlanda

Endin Čaušević

Američki mediji u ranim jutarnjim satima objavili su da je dugogodišnji vlasnik Portland Trail Blazersa preminuo u 65. godini života.

Iznenadna smrt prvog čovjeka NBA ekipe je uzdrmala košarkašku javnost, a mnogi su u početku mislili da se radi o lažnim informacijama. Ipak, njegova sestra Jody Allen je kasnije potvrdila tužne vijesti.

"Moj brat je bio nevjerovatan čovjek na svakom polju. Pamtit ćemo ga po svim stvarima koje je uradio, a najviše kao voljenog brata i ujaka, te nevjerovatnog prijatejla. Paulova porodica je duboto potrešena svim što se desilo i traže privatnost u ovim teškim momentima", poručila je Jody Allen.

Allenu je 1982. i 2009. godine vodio bitku zbog dijagnosticiranog Hodgkovog limfa, a ista bolest vratila se i prije nekoliko sedmica. Ipak, ovaj put nije izašao kao pobjednik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi