Tuzlaci doveli veliko pojačanje za narednu sezonu
Delalić će naredne sezone igrati u crveno-crnom dresu

Delalić novi član OKK Sloboda

Tuzlaci doveli veliko pojačanje za narednu sezonu · Zvanično

D. Kurbegović

Reprezentativac BiH u košarci i dojučerašnji igrač OKK Čelik iz Zenice, Haris Delalić nije dugo čekao na pronalazak nove sredine, nakon što mu je istekao ugovor sa Zeničanima.

Delalić će naredne sezone igrati za tuzlansku Slobodu, koja nakon razočaravajuće prošle sezone u kojoj su predvođeni Damirom Mulaomerovićem ostali bez doigravanja, iako su imali jednu od najboljih i najskupljih ekipa u ligi.

Sloboda naredne sezone želi s novim trenerom Nedimom Džemićem i izmijenjenim rosterom igrati važniju ulogu u našem prvenstvu, a angažovanje sjajnog Delalića je još jedna potvrda da tim iz Tuzle ima visoke ambicije u narednoj sezoni.

Delalić je zajedno sa Božovićem prošle sezone u dresu OKK Čelik bio najbolji dvojac u ligi, koji je nosio Čelik do mnogih pobjeda i plasmana u završnicu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U regularnom dijelu prošle sezone u 15 utakmica za Čelik imao je prosjek od 16.6 poena i 6.6 skokova po utakmici, a svojim igrama skrenuo je pažnju selektora Vedrana Bosnića, te se našao na skraćenom spisku reprezentativaca BiH za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Grčke i Bugarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi