Reprezentativac BiH naredne sezone neće nastupati za OKK Čelik
Delalić je odigrao sjajnu sezonu u Čeliku, ali mu je ugovor istekao i kao bh. reprezentativac i jedan od najboljih igrača lige svoju karijeru nastavlja u nekom drugom klubu

Istekao mu ugovor sa Zeničanima

Reprezentativac BiH naredne sezone neće nastupati za OKK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika nakon sjajne povratničke sezone u najvišem rangu i naredne sezone žele da igraju važnu ulogu u domaćem prvenstvu.

Klub je angažovao Simanića, Buzu, Dedajića i Čerkezovića, a ugovor je produžio i sjajni Božović, tako da će crno-crveni imati respektabilan sastav i naredne sezone.

Ipak igrač koji je prošle sezone odigao sjajno, što mu je donijelo i poziv u reprezentaciju naše zemlje Haris Delalić u narednoj sezoni neće nositi dres Zeničana. Ovom 26-godišnjaku je istekao ugovor i on će svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Delalić je sa Božovićem prošle sezone bio najbolji dvojac u ligi, koji je nosio Čelik do mnogih pobjeda i plasmana u završnicu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U regularnom dijelu prošle sezone u 15 utakmica za Čelik imao je prosjek od 16.6 poena i 6.6 skokova po utakmici, a svojim igrama skrenuo je pažnju selektora Vedrana Bosnića, te se našao na skraćenom spisku reprezentativaca BiH za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Grčke i Bugarske.

Top Komentari

RZ88
Steta. Najbolji igrac ode.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi