Tuzlankama Zeničanke potpuna nepoznanica

Starta Liga za prvaka BiH

Tuzlankama Zeničanke potpuna nepoznanica

Nakon što su regularni dio prvenstva BiH okončale bez poraza, košarkašice tuzlanskog Jedistva BHT Ligu za prvaka otvorit će utakmicom sa zeničkim Čelikom. Zanički tim je, kako kaže trener Azur Sakić potpuna nepoznanica.

“U odnosu na septembar oni igraju sa potpuno novim timom. Pred početak Lige za prvaka angažovali su sestre Ilić iz Brčkog, Jerković iz Partizana, Novi iz Maribora, a reaktivirala se i Pilav. U Čeliku je i Nataša Mikić, te tri igračice iz Crne Gore. Dakle, riječ je o iskusnom sastavu i sigurno da će biti teško. No, ja vjerujem u svoje igračice i smatram kako će ova utakmica za nas odrediti tok Lige za prvaka”, kaže Azur Sakić.

 

Prošlosubotnja utakmica sa Željezničarom, u okviru Kupa BiH, ostavila je traga na ekipu. Neke igračice su odigrale svih 45 minuta.

 

"Nikom u Mejdanu neće biti lako, niti ćemo se mi tek tako predati. Ne poznajemo ekipu Čelika, ali smo jedinstvene u stavu da idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo imati podršku naših navijača i da ih nećemo iznevjeriti”, kaže Irma Rahmanović najefikasnija košarkašica prvog dijela sezone.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

 

Susret Jedinstva BHT i Čelika igra se u velikoj dvorani KSC Mejdan sa početkom u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.