U Cedeviti se pitaju: Ko je ugasio svjetlo?

ABA liga

U Cedeviti se pitaju: Ko je ugasio svjetlo?

Edmir Škorić

Cedevita je u dramatičnoj utakmici u Podgorici sinoć poražena od Budućnosti, koja se na kraju plasirala u finale ABA lige.

Podgoričani čekaju Mornar ili Zvezdu u finalu, a Cedevita nije uspjela da u majstorici dođe do pobjede nad crnogorskom ekipom, što znači da Zagrepčani neće imati prilku da igraju u Euroligi.

Kapiten hrvatske ekipe Roko Ukić nakon meča se pitao ko je ugasio svjetlo u zadnjoj četvrtini.

"Nismo se samo držali, nego smo bili bolji u tri četvrtine. Ali ne znam ko je ugasio svjetlo u zadnjoj četvrtini. Jednostavno smo u svim košarkaškim elementima pali. Oni su imali energiju više i igrača s klupe koji je u zadnjoj četvrtini zabio 12 poena. Mislim da će nas još dugo proganjati što se dogodilo u zadnjoj četvrtini. Čestitam Budućnosti na pobjedi. Danas su bili, kad se pogleda svih 40 minuta, bolji protivnik i to je to", rekao je iskusni Ukić.

A trener Jure Zdovc također je istakao da je Budućnost u ovoj seriji bila bolja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Jednostavno su bili danas i općenito u seriji bolji. Iskoristili su prednost domaćeg terena. Mi smo odigrali dobru utakmicu i čestitam svojim momcima. Imali smo priliku prelomiti je. Imali smo neke otvorene šuteve na osam razlike, ali nismo ih realizirali. Govorio sam momcima da moramo biti strpljivi, da moramo naći bolji pas jer u reketu se neće sankcionirati kontakt ako nema baš nekog oštrog faula. Tu smo izgubili ritam i malo smo počeli igrati na silu. Iz toga su oni otišli u kontranapad, uhvatili su ritam i napravili tie-break iz kojeg više nismo našli izlaza. Pokušavali smo sve", rekao je Zdovc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi