Prepuna Morača ispratila Budućnost u finale ABA lige
Prvo finale ABA lige za podgorički tim (Foto: ABA)

Savladali Cedevitu u majstorici

Prepuna Morača ispratila Budućnost u finale ABA lige

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti pobijedili su večeras u Morači Cedevitu rezultatom 72:57, te su ostvarili plasman u finale ABA lige.

Fantastičan meč viđen je u Morači, a na kraju je Budućnost fantastičnom igrom u završnoj dionici došla do trijumfa i pobjede.

Nakon izjednačenog uvoda u meč gosti iz Zagreba su bili ti koji su stekli prvu veliku prednost i nakon deset minuta igre su imali šest poena prednosti, 11:17.

Kontrolisala je Cedevira rezultat i tokom drugog perioda. Imali su često i dvocifrenu razliku, bilo je i plus 11, ali se Budućnost vraća i na odmor odlazi sa samo minus četiri, 28:32.

Nije u tim trenucima išlo bh. košarkaša Nemanju Gordića, važnu kariku u igri Budućnosti, pa je Cedevita i u trećoj dionici imala konstantnu prednost. Nakon kucanja Chrisa Johnsona, jednog od najboljeg u sezoni, Budućnost se probudila i zatim je razbila Cedevitu.

Do kraja trećeg perioda uz sjajne poene Gordića dolaze do 45:46, a zatim je uslijedio potpuni raspad sistema u igri zagrebačkog tima.

Budućnost je potpuno razbila protivnika u posljednjoj dionici. Povratka im više nije bilo i crnogorski prvak će se boriti za trofej ABA lige protiv pobjednika duela Crvena zvezda - Mornar.

Petar Popović je sa 14 poena predvodio Budućnost, a Nikola Ivanović 10 poena. Nemanja Gordić je meč završio sa devet poena.

Roko Ukić je na drugoj strani ubacio 12 koševa, jedan od rijetkih koji je pružio dobru partiju bio je i Andrija Stipanović koji je ubacio devet poena uz sedam skokova.

Džanan Musa je večeras bio nevidljiv. Pogodio je dva šuta iz sedam pokušaja, ali se uspio ponovo sukobiti sa domaćom publikom koja ga je ispratila zvižducima. Ubacio je četiri poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi