U Donjem Vakufu slave Jugu i njegove izabranike: "Vjerovali smo u sebe do posljednje sekunde"

Domaći trener razbudio momčad i iznenadio Kakanjce

U Donjem Vakufu slave Jugu i njegove izabranike: "Vjerovali smo u sebe do posljednje sekunde"

S. Mlaćo

U veoma teškoj situaciji košarkaši Proma otputovali su jučer na gostovanje u KK Kakanj.

Serija poraza donijela je i ostavku Hamde Frljaka, pa je 'vruć krompir' otišao u ruke domaćeg kadra, Kenana Juge, koji je Promo i uveo u elitni rang bh. košarke.

Jugo je vjerovao u svoje momke, a oni su povjerenje uzvratili čudesnim preokretom u zadnjoj četvrtini i važnom pobjedom.

Dan nakon utakmice Jugo je govorio za SportSport.ba. Nije skrivao emocije, a zašto i bi. Domaća snaga, inat koji ne može imati niti jedan stranac, bez obzira na kvalitete, je ipak u sportu posebna priča. Dokazao je to i sam Jugo.

"Ova pobjeda nam mnogo znači, posebno igračima jer smo gubili neke utamice u kojima nam je sreća okrenula leđa. Pobjeda u Kaknju će mnogo značiti za poljuljano samopouzdanje i da vratimo vjeru našim navijačima koji su uvijek uz nas, i kada gubimo i dobijamo. Sinoć smo imali zaostatak 17 poena, te ipak slavili. Čudan je bio tok meča, no smogli smo snage i zasluženo slavili", kazao je Jugo.

Nisu se momci iz Donjeg Vakufa predavali pred zadnji period i za to zaslužuju sve pohvale.

"Momcima smo rekli da moramo igrati do zadnje sekunde i da moramo vjerovati u sebe. Zaigrali smo sjajnu odbranu i na kraju nadomjestili tu razliku, te slavili".

Navijači iz Donjeg Vakufa sigurno su posebna priča. Tako je bilo i sinoć u Kaknju gdje su nadglasili više stotina domaćih navijača.

"Naši navijači su najpozitivnija priča kada govorimo o tom sportskom navijanju u BiH. Oni pune domaću dvoranu, a i na gostovanje idu u velikom broju, te su nam sinoć dali injekciju kod -17. Na kraju smo na krilima te velike podrške i slavili".

Već sutra u Kupu BiH Promo gostuje u Sarajevu OKK Spars Realway, a onda domaći susret prvenstva koji mnogo znači timu iz grada na Vrbasu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Sparsi su realno bolja ekipa, ali me se nećemo predati. Igrali smo sinoć tešku utakmicu, Sparsi igraju večeras, ali nadmudrivati ćemo se. Želimo se još bolje spremiti za susret narednog kola protiv Mladost iz Mrkonjić Grada. Ako slavimo u tom meču, mislim da imamo realne šanse da se borimo za opstanak", dodao je trener KK Promo Kenan Jugo.

KK Promo je trenutno na omjeru od pet pobjeda i jedanaest poraza. 

Top Komentari

Mesetar
..."Domaća snaga, inat koji ne može imati niti jedan stranac"... Samo jedno pitanje, koja domaca snaga sem Mustafice i Imrana ??? Ervin, Allen, Vuk, Prince????
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi