Fenerbahce bolji od Anadolu Efesa u istanbulskom derbiju

Efes trenutno nije ni sjena prošlosezonske ekipe

Fenerbahce bolji od Anadolu Efesa u istanbulskom derbiju

Košarkaši Fenerbahcea u 2. kolu Eurolige slavili su protiv gradskog rivala Anadolu Efesa kao gosti rezultatom 80:71

Iako je Efes vodio 7 razlike nakon prve četvrtine i večeras se odmah vidjelo da ovaj tim nije ni blizu onog iz prošle sezone, posebice jer u sastavu još uvijek nema ozlijeđenog Amerikanca Shanea Larkina.

Nakon prvog perioda koji je pripao Atamanovoj ekipi u drugom je Fenerbahce s 26:12 razbio velikog rivala i na poluvrijeme otišao sa 7 koševa viška. Sjajan je bio u tim trenutcima De Colo koji je radio sve za svoj tim, poentirao, skupljao skokove i asistencije te igrao sjajnu obranu. Na kraju se ispostavilo da prednost koju su izgradili u tim trenutcima košarkaši Fenera više neće ispustiti.

Uz De Coloa koji je utakmicu zavšio s 20 poena 7 skokova i 4 asistencije, odličan je bio američki playmaker Lorenzo Brown koji je u Istanbul stigao iz Crvene zvezde. Jan Vesely dodao je 13, a dvoznamenkast je bio i Litvanac Ulanovas sa 10 koševa. Jedini raspoložen za igru kod Efesa bio je Kruno Simon s 24 poena, 4 skoka i 5 asistencija i indeks korisnosti od 34 no pravu pratnju u ovoj utakmici nije imao.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nakon 2 kola Fenerbahce ima dvije pobjede, a Efes dva poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi