U Indianapolisu ništa ne prepuštaju slučaju: Gradonačelnik zabranio silaznu putanju!

Biti ili ne biti za Pacerse

U Indianapolisu ništa ne prepuštaju slučaju: Gradonačelnik zabranio silaznu putanju!

Indiana Pacersi će večeras na svom parketu ugostiti Cleveland Cavalierse u šestoj utakmici play-off serije i pokušati izboriti majstoricu.

Cavsi trenutno vode sa 3-2 u seriji ponajviše zahvaljujući LeBronu Jamesu koji je u petoj utakmici odveo Cleveland do pobjede blokadom nad Oladipom četiri sekunde prije kraja, a zatim i trojkom za pobjedu (98:95) sa svukom sirene.

Ipak, Jamesova bokada je izazvala dosta kontroverzi s obzirom da su Pacersi tražili silaznu putanju jer je lopta prije nego što je do nje došao košarkaš Cavsa udarila tablu. Sudije tada nisu ništa svirale, ali su naknadno iz sudijske komisije NBA lige priznali da je u pomenutoj situaciji napravljena greška, te da su poeni trebali biti priznati.

Bilo kako bilo, Cavsi su poveli sa 3-2 u seriji, ali u Indianapolisu večeras ništa ne žele prepustiti slučaju. Tako je gradonačelnik Joe Hogsett služebnim dekretom silaznu putanju učionio nezakonitom u Indianapolisu.

"Ponosan sam što mogu reći da je, izvršnim aktom, silazna putanja zabranjena u Indianapolisu, za sve igrače i sve timove", poručio je gradonačelnik Hogsett na svom Twitteru, naravno šaljivo, ali i priložio fotografiju dokumenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi