Sudije su "pogurale" LeBrona i Cavse do pobjede

Blokada nije bila regularna

Sudije su "pogurale" LeBrona i Cavse do pobjede

Midhat Šljivak

Trojkom LeBrona Jamesa na tri sekunde prije kraja Cleveland Cavaliersi su pobijedili Indiana Pacerse 98:95 u petoj utakmici doigravanja Istočne konferencije.

Međutim, prije pobjedničkog šuta dogodilo se nešto o čemu se dosta pričalo. Indiana je imala napad, Victor Oladipo je krenuo na polaganje, a LeBron James ga izblokirao i zatim je na drugoj strani pogodio šut za pobjedu i vodstvo od 3:2 u seriji.

Sudije nisu gledale ponovljeni snimak, a NBA liga je priznala kako su poeni zbog silazne putanje trebali biti priznati.

"Kada pogledate usporeni snimak jasno se vidi da je lopta udarila u tablu i krenula je prema košu, a tada je LeBron skida. Kada lopta udari u tablu, defanzivac je ne smije dirati, a u ovom slučaju James jeste", rekao je Joe Borgia iz sudijske komisije NBA lige.

Greške na NBA parketima nisu ništa novo. Hiljade smiješnih i tužnih odluka se donose u svakoj utakmici i zaista je nevjerovatno da u najjačoj ligi svijeta imamo itekako očajno suđenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi