U istoriji NBA to se nikada nije desilo: Znate li zašto je Kawhijev poen jedinstven?
Foto: Twitter /NBA.com

Toronto u finalu, Kawhi u historiju

U istoriji NBA to se nikada nije desilo: Znate li zašto je Kawhijev poen jedinstven?

S. Bošković

Toronto Raptorsi sinoć u sedmoj utakmici polufinala Istoka savladali Philadelphiju rezultatom 92:90.

Junak meča bio je Kawhi Leonard koji je sa zvukom sirene postigao koš za pobjedu i odveo svoj tim u finale Istoka.

Pored fantastičnog koša, Leonard se upisao i u historiju NBA lige.

Naime, ovaj sjajni košarkaš postao je prvi igrač u historiji koji je u sedmom meču doigravanja postigao koš za pobjedu sa zvukom sirene.

U historiji NBA doigravanja odigrano je 135 sedmih utakmica, no do sada niko nije u njima uspio da postigne poen sa zvukom sirene.

Još je čudniji način na koji je Kawhi postigao poen. Njegov fadeaway šut završio je na obruču, a lopta se četiri puta odbila od isti i pala kroz mrežicu. On se dignuo na šut 0.3 sekunde prije kraja, a ostalo će sve postati historija.

"Osoba sam koja glumi kao da je to uradila još koji put prije", rekao je kratko Kawhi.

On je sinoćnji meč završio s 41 postignutim poenom, a iz čučnja, pored klupe Raptorsa je gledao kako lopta ulazi u mrežu.

Vrijedi napomenuti da će Raptorsi u finalu Istočne konferencije igrati protiv Milwaukee Bucksa koji su s 4:1 u seriji izbacili Boston Celticse.


Top Komentari

Ovaj i Onaj u Sportu
znaci padnes u trans posle ovoga
2 0
VelaHavle
Razbit ce ih Bucksi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi