Nestvaran koš Kawhija Leonarda za plasman Raptorsa u finale Istočne konferencije

Filmska završnica u Torontu

Nestvaran koš Kawhija Leonarda za plasman Raptorsa u finale Istočne konferencije

Midhat Šljivak

Toronto Raptorsi plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA lige.

Jedini kanadski tim u NBA ligi pobijedio je večeras na svom parketu Philadelphia 76erse rezultatom 92:90 i ostvario je plasman u finale Istoka.

Prvo poluvrijeme donijelo je većim dijelom bolju igru Raptorsa. Vodili su konstantno, ali je i Phila u nekoliko navrata uspjela da povede.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 44:40 u korist Raptorsa, da bismo u trećoj dionici mogli vidjeti rezultatsku klackalicu.

Domaći tim je od plus devet uspio otići na minus sedam nako što je Phila napravila seriju od 16:0 za 50:57. Ipak, do kraja treće dionice Raptorsi su ponovo preuzeli vodstvo i imali su tri poena prednosti, 67:64.

Pravi spektakl viđen je u samom finišu meča. Butler je na četiri sekunde do kraja pogodio za 90:90, da bi zatim loptu u ruke uzeo Kawhi Leonard.

I pogodio je sa zvukom sirene. Lopta je skakutala po obruču i na kraju je ušla za veliko slavlje i plasman Toronta u finale Istočne konferencije, gdje ih čekaju Milwaukee Bucksi.

Leonard je odigrao sjajan meč i ubacio je 41 poen, pa Phili nije pomoglo više raspoloženih igrača, a najefikasniji bio je Joel Embiid sa 21 poenom.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
haha nestvarno
1 0
VelaHavle
Razvalit ce ih Bucksi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi