U košarci bez obrana Cedevita slavila u Berlinu
U utakmici s NBA rezultatom Cedevita je u Berlinu u okviru 7.kola grupe B Eurocupa savladala Albu.

Čak 211 koševa palo je u berlinskoj "Max Schmelling Halle"

U košarci bez obrana Cedevita slavila u Berlinu

Utakmicu u stilu NBA lige večeras su u Berlinu odigrali košarkaši tamošnje ALBE i Cedevite, a na kraju su sa 109:102 slavili Zagrepčani koji pod trenerom Slavenom Rimcem igraju kao preporođeni.

Fantastična košarka viđena je u berlinskoj dvorani "Max Schmelling Halle" u kojoj su domaći košarkaši i hrvatski prvak imali klasični revolveraški obračun u kojem su akcenti bili samo na napadu, a obrane skoro potpuno zanemarene.

Cedevita je već u prvoj četvrtini šokirala domaću momčad pobijedivši u tom dijelu igre sa 32:11 a ALBA se cijeli meč pokušavala vratiti no zaliha napravljena u ranoj fazi susreta bila je dovoljna ekipi Slavena Rimca da se na kraju iz Berlina vrati s vrijednim bodovima.

Tri Amerikanca i Brazilac kreirali su ovu pobjedu za Cedevitu. Cobbs je zabio 20, Pullen 18, Benite 17 a Bell 14 koševa. Mattisscek i Giedraiitis sa po 16 poena, te Giffey sa 15 najbolji kod poražene berlinske momčadi.

Top Komentari

avatar
Sta je obrana? Zar nije odbrana, ako grijesim prosvijetlite me
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi