Cedevita razbila Igokeu, pala i stotka...
Hrvatski klubovi nisu imali previše sreće u ovom kolu ABA lige, sve do večeras kada je Cedevita razbila Igokeu

Stipanović ubacio osam poena

Cedevita razbila Igokeu, pala i stotka...

E. Škorić

U sedmom kolu ABA lige košarkaši Cedevite savladali su Igokeu sa 100:80.

Hrvatski klubovi do večeras nisu imali pouno uspjeha u ovom kolu ABA lige. Zadar je poražen od Mege, Cibona od Partizana, ali Cedevita je spasila čast hrvatske košarke razbivši našeg predstavnika.

Američki trio Clark - Cobbs - Bell ima najveće zasluge za pobjedu Cedevite, koja je sve prelomila u završnih 10 minuta (37:19).

Cook je meč završio s 26 poena i šest skokova, Justin Cobbs je ubacio 20 poena, a James Bell 14. Bh. reprezentativac Andrija Stipanović je ubacio osam poena uz četiri skoka i dvije ukradene lopte.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Igokee Sava Lešić je ubacio 17 poena uz sedam sokova, Filip Ademović je imao 15 poena i sedam skokova, a Tomislav Zubčić 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi