"U ligi nema 100 igrača koji su bolji od mene"
(Foto: EPA)

Wiggins uvjeren

"U ligi nema 100 igrača koji su bolji od mene"

M. Šljivak

ESPN je nedavno objavio listu 100 najboljih igrača NBA lige.

Prema njihovom izboru broj jedan je košarkaš Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo, a interesantno je kako na listi nema nekih igrača kojima se prije nekoliko godina predviđala velika karijera.

Među njima je i prvi pik drafta iz 2014. godine Andrew Wiggins kojeg uopšte nema među 100 najboljih, a košarkaš Minnesota Timberwolvesa imao je zanimljivo viđenje ove situacije.

"Iskreno ne zamaram se previše takvim stvarima, jesam li u Top 100 ili nisam. Uvjeren sam da u ligi nema čak 100 igrača koji su bolji od mene. Moj posao je da igram košarku, a to ću svakako činiti", istakao je Wiggins.

Wiggins je u karijeri imao sasvim dobre brojke. Prošle je sezone ubacivao 18 poena po meču, a u karijeri je na 19.4 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi